Văduvele de la castel de Jessica Shattuck carte .PDF📚


Văduvele de la castel de Jessica Shattuck  carte .PDF
Vizualizări:009-02-2022Post by User
Descarcă top cele mai vîndute cărți online gratis ,,Văduvele de la castel de Jessica Shattuck,,  carte .PDF

Prolog
   Ziua faimosului bal al recoltei organizat de contesă a început cu o ploaie torențială, care s-a abătut fără milă peste toate punctele șubrede ale bătrânului castel von Lingenfels – acoperișul prin care curgea apa, podelele care se umezeau, iar fațada galbenă a devenit neagră și lucioasă, precum carapacea de cărăbuș. În curte, felinarele de hârtie și ghirlandele din spice, întinse cu grijă, s-au moleșit și au căzut. Marianne von Lingenfels, nepoata prin alianță a contesei, trebăluia fără tragere de inimă, în așteptarea invitaților. Era prea târziu să mai anuleze petrecerea. Cum contesa era imobilizată în scaun cu rotile, Marianne s-a văzut nevoită să preia îndatoririle de gazdă; o gazdă ce ar fi trebuit să asculte de sfatul soțului și să anuleze petrecerea încă de săptămâna trecută. La Paris, Ernst vom Rath zăcea pe un pat de spital în urma unui atentat, iar la München naziștii ațâțau setea de răzbunare a populației. Nu mai conta că, înainte de această întâmplare, nu auzise nimeni de Ernst vom Rath – un obscur diplomat german – și că asasinul acestuia era un băiat de șaptesprezece ani, sau că fapta în sine era motivată tot de setea de răzbunare: familia asasinului se număra printre miile de evrei adunați la granița poloneză, pe care Germania îi izgonise, iar Polonia refuza să-i primească. Naziștii nu se lăsau descurajați de complexitatea evenimentelor. Un motiv în plus să strângem oamenii cumpătați la castel, departe de haosul acesta! declarase Marianne, cu doar o zi înainte. Astăzi, pe ploaie, argumentul ei părea prozaic. Iar acum era deja prea târziu. Prin urmare, Marianne supraveghea așezarea lumânărilor, florilor și fețelor de masă și dirija transportul pe drumul abrupt și noroios al șampaniei, gheții și untului, al peștelui și cărnurilor afumate, al apei potabile și buteliilor cu gaz pentru plită. În mare parte a anului, Burg Lingenfels era nelocuit, nu avea apă curentă, ci doar un generator îndeajuns de puternic cât să alimenteze fonograful Victrola al contesei și câteva becuri electrice. Să organizezi o petrecere acolo era ca și cum ai fi încercat să colonizezi Luna. Dar acesta era unul dintre motivele pentru care lumea revenea în zonă, în ciuda dezastrelor anuale – incendii minore, dependințe prăbușite, mașini luxoase împotmolite în noroi, șoareci în paturile musafirilor. Balul era renumit pentru atmosfera sa anarhică și negermană. Era cunoscut drept un bastion al culturii liberale și boeme, în fieful aristocrației adevărate. Către după-amiază, spre ușurarea lui Marianne, s-a stârnit vântul și a alungat norii cenușii cu rafale de aer curat și dătător de speranță. Până și zidurile și apa din șanțul împrejmuitor păreau împrospătate și curate. Crizantemele din curte străluceau sub razele fugitive de soare.

Descriere
   La finalul celui de-al Doilea Război Mondial, după înfrângerea Germaniei naziste, Marianne von Lingenfels se întoarce la castelul cândva impunător al familiei soțului ei, ajuns aproape o ruină. Văduvă a unui luptător din mișcarea de rezistență, ucis după atentatul eșuat împotriva lui Hitler, din 20 iulie 1944, Marianne este hotărâtă să respecte promisiunea făcută curajoșilor complotiști, aceea de a le găsi și proteja soțiile, văduve ale altor lu primul salvat este Martin, fiul în vârstă de șase ani al celui mai bun prieten din copilărie al lui Marianne. De la centrul de reeducare nazist, cei doi pleacă într-o călătorie prin țara devastată de război spre Berlin, unde o regăsesc pe mama lui Martin, frumoasa și naiva Benita, căzută în mâinile soldaților sovietici. Apoi o identifică pe Ania, văduva altui complotist, care își ducea zilele împreună cu cei doi băieți ai ei într-un lagăr unde se adăposteau milioane de refugiați dezrădăcinați.
Hotărâtă să încropească o familie din rămășițele mișcării de rezistență a soțului ei, Marianne descoperă curând că viziunea ei în alb și negru asupra lumii, ghidată de înaltele principii morale ale unor privilegii pierdute, este subminată de complexitatea vieții, de secrete și pasiuni întunecate care amenință să le despartă pe cele trei femei.
Prin combinația de introspecție socială și atmosferă de epocă, Văduvele de la castel reprezintă un portret dramatic și, în același timp, nuanțat alrăzboiului și al consecințelor acestuia, explorând tema supraviețuirii,a iubirii și, în final, a iertării care urmează după o viață plină de dificultăți.

Recenzie
Jessica Shattuck ne oferă o perspectivă nouă și captivantă asupra urmărilor războiului. […] Scris cu putere introspectivă și cu empatie, Văduvele de la castel se numără fără îndoială printre romanele care relevă adevăruri noi despre una dintre cele mai tragice epoci ale istoriei.
USA Today
Прочитать
  • Ghid de descărcare!
  • Văduvele de la castel de Jessica Shattuck carte .PDF

    Recomandat pentru o lectură plăcută: ➾



    Recenzii și comentarii!
    Comentează
    Introduceți codul de pe imagine:*
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив