Alceste de Euripide istorii și mituri grecești carte .PDF📚


Alceste de Euripide  istorii și mituri grecești carte .PDF
Vizualizări:003-10-2021Post by User
    Descarcă Alceste de Euripide  istorii și mituri grecești carte .PDF
 Euripide este un poet tragic grec, născut în Salamis, probabil în -480, murit în Macedonia în -406 î.Hr. epoca noastră, el va rămâne una dintre cele trei mari tragedii ale Atenei clasice, alături de Eschil și Sofocle.
El era fiul lui Mnesarchides și Clito. După unii, el aparținea unei familii nobile; după alții, tatăl său era cârciumar și mama lui vânzător de legume.
    Cu toate acestea, Euripide a primit o educație completă. A urmat în special lecțiile lui Anaxagora. Studiase filosofia și știința; influența filosofilor și a sofiștilor, a lui Anaxagoras, Protagoras sau Prodicos, este foarte marcată în opera sa.
   Conform tradițiilor oarecum suspecte, a studiat mai întâi pictura și ar fi fost chiar un atlet. Cert este că s-a îndreptat rapid către poezie și teatru. La douăzeci și cinci de ani, a jucat prima sa tragedie, Péliades (-455). Prima sa victorie datează din -421.
Se spunea că s-a căsătorit de două ori, dar nu fusese căsătorit fericit. A lăsat trei fii, dintre care unul era negustor, al doilea actor, al treilea, care se numea Euripide ca tatăl său, un poet tragic. Spre sfârșitul vieții sale, Euripide s-a retras la curtea lui Archelaus, regele Macedoniei. A murit acolo devorat de câini, potrivit legendei.

Rezumat :
   Admète este rege al lui Pere, în Tesalia (regiunea de nord a Greciei). Alceste este soția lui, Pheres tatăl său. Heracle este un semizeu (fiul lui Alcmene și Zeus).
     Subiectul acestei tragedii este sacrificiul Alcestei care acceptă să moară pentru a-și salva soțul (Admète).
     Admète este destinată să moară în curând. Deoarece este încă tânăr, el obține permisiunea de la protectorul său Apollo pentru a fi înlocuit: este un alt suflet decât al său care va merge în Iad. Prin urmare, Alceste se propune și Admète realizează prea târziu amploarea sacrificiului soției sale. Heracles ajunge și cere ospitalitate. Admite, acordă-i și ascunde de el drama care tocmai a avut loc. Dar fiul lui Zeus află repede despre doliu și, fără să-i spună nimic lui Admète, pleacă să-l caute pe Alceste în lumea interlopă. Când Heracles reapare, însoțit de o femeie voalată, îi declară Admète că tocmai a câștigat-o pe cea din urmă într-o competiție de atletism. Heracles ajunge să se întoarcă la prietenul său Alceste, pe care l-a resuscitat în mod miraculos aducându-o înapoi din Iad.
Прочитать
  • Ghid de descărcare!
  • Alceste de Euripide istorii și mituri grecești carte .PDF

    Recomandat pentru o lectură plăcută: ➾



    Recenzii și comentarii!
    Comentează
    Introduceți codul de pe imagine:*
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив