Kathryn Huges - Scrisoare pentru doua iubiri .PDF📚


Kathryn Huges - Scrisoare pentru doua iubiri .PDF
Vizualizări:010-02-2022Post by User
 E timpul să deschidem scrisoarea… Kathryn Huges - Scrisoare pentru doua iubiri .PDF
    Sunt povești de dragoste care îți bucură sufletul și povești care ți-l rup în mii de bucăți. Povești care redefinesc noțiunea de dragoste și povești care nu sunt sortite fericirii. Scrisoare pentru două iubiri face parte din a doua categorie. Este un roman care îți arată și fața mai tristă a iubirii. Nu celebrează dragostea. Scrisoare pentru două iubiri arată cum dragostea poate fi sfârtecată de acte de egoism, cum oamenii sunt diferiți până și în iubire, unii iubesc total, fără rețineri; alții posedă și se comportă ca atare. 
    Cum îți poate schimba viața un petic de hârtie? Câte destine se rescriu influențate de tăcere? Câtă durere și câtă nefericire poate ascunde o decizie?
E timpul să deschidem scrisoarea…
Cartea este scrisă pe două planuri narative: prezent (anul 1973) și trecut (1939). În anul 1973 facem cunoștință cu Tina, personajul cu care eu nu am reușit să rezonez. Dacă la început mi-a stârnit mila și am văzut oglindit în destinul ei soarta altor mii de femei, ulterior m-a înfuriat teribil comportamentul ei. 
Tina era o stenodactilografă extrem de apreciată pentru talentul ei. Nu asta își dorise să facă în viață, dar moartea tatălui ei o obligase să muncească pentru a-și întreține familia. Îl întâlnește pe Rick și se pare că noțiunea ei de familie perfectă începe să se contureze. Doar că Rick nu va pierde prea mult timp până să își arate caracterul vulcanic. O lovește pe Tina chiar în noaptea nunții lor și patru ani de zile de la momentul acela o lovește, o violează, o jignește și o minte în mod repetat.  
Tina muncea și sâmbăta doar pentru a nu suporta atâtea ore prezența celui ce devenise călăul ei. Strângea pe furiș bani într-un borcan pentru a-l părăsi, dar nu avea de unde să adune și curajul pentru a face asta. Sâmbăta lucra într-un magazin pentru săraci unde vindea haine donate. Într-o zi găsește în buzunarul unui costum învechit o scrisoare. Plicul era sigilat și știa că deschiderea lui însemna încălcarea intimității unei persoane, dar nu se putea abține. Scrisoarea purta semnătura lui Billy și era adresată unei femei pe nume Chrissie. Era o cerere în căsătorie și data din 1939. Pustietatea și dezamăgirile din viața ei sunt amplificate de această scrisoare din care reieșea dragostea și speranța unui viitor luminos. Nu avea de unde să știe că această familie nu apucase să se formeze, că drumurile le fuseseră despărțite definitiv. 
Un impuls interior o îndemna să caute destinatarul. Faptul că nu exista nicio ștampilă, niciun timbru poștal, îi spunea Tinei că trecutul acela nu fusese înfăptuit, că se destrămase totul înainte de a începe. Uită curând de scrisoare pentru că soțul ei nu uită să îi administreze ”iubirea” sub formă de pumni. Rănită și aflată la capătul răbdării, Tina îl părăsește pe Rick. Nu mai credea în jurămintele lui de dragoste și nici în promisiunea unei schimbări viitoare. La puțin timp după ce pleacă din casa ei, Tina află că este însărcinată și convinsă de faptul că nu va putea face față maternității de una singură, dar și de pașii pe care îi face soțul ei în direcția cea bună, se întoarce acasă. Nu i-am înțeles decizia. Ea spunea că îl mai iubește pe soțul ei, că viața îi era goală fără el. 
Îi va fi mai bine alături de el? Putea să fie fericită? 
Paralel cu povestea ei de dragoste fără speranță aflăm și povestea dintre Billy și Chrissie, Se cunoscuseră la o sală de dans și inițial se cuplaseră cu persoanele nepotrivite. Atracția dintre ei este mai puternică așa că povestea lor de dragoste începe pe nesimțite, chiar dacă asta însemna ca o prietenie veche să se destrame. Billy era un ”copil al războiului”. Tatăl lui biologic murise pe front, mama lui se aruncase de pe un pod cu el în brațe. Ea pierise, el rămăsese doar cu un semn adânc deasupra sprâncenei. Fusese adoptat când avea zece luni și devenise lumina ochilor mamei lui adoptive.
    Chrissie era fiică de doctor. Mama ei era moașă așa că fata le dădea mereu părinților o mână de ajutor în cabinet. În timp ce mama ei era cunoscută pentru blândețea ei, doctorul Skinner era renumit pentru caracterul său arțăgos și spiritul de justițiar. Nu concepea lucrurile făcute împotriva dorințelor lui, dar uneori făcea și compromisuri. Nu accepta sub nicio formă relația fiicei lui cu Billy, dar se prefăcea de dragul femeilor din viața lui. 
    Când Chrissie rămâne însărcinată…lumea ei se dărâmă. Billy urma să plece pe front, ei nu erau căsătoriți și tatăl ei îl ura de moarte. Speriat de viitorul incert și de vestea neașteptată, Billy o lasă singură pe Chrissie și asta e ocazia perfectă pentru doctorul Skinner de a-i îndepărta odată pentru totdeauna. O minte pe fiica lui, îl păcălește pe Billy că îi va înmâna acesteia scrisoarea care îi era destinată și hotărăște de unul singur destinul lui Chrissie și a pruncului nenăscut. O trimite precipitat în Irlanda la mătușa sa. Micuța fermă cu condiții precare de viață ar fi fost prețul ideal de plătit pentru pata pe care o adusese numelui său onorabil. Rănită și convinsă că Billy nu o vrea, Chrissie nu se împotrivește. Se hrănește cu dragostea pentru copilul ei și cu speranța că într-o zi Billy va înțelege cât de mult îl iubise ea. 
     Destinul are pregătit pentru acești tineri numeroase piedici și moartea își va arăta colții. Ce i-a împiedicat să se reunească? Ce s-a întâmplat cu fiul lor? 
    Tina nu renunță la ideea ei de a reface traseul scrisorii și de a afla povestea care stătea în spatele acelor rânduri. Așa aflăm și noi povestea unei iubiri fără șanse la fericire. Oare avusese Tina mai mult noroc? 
     Este o carte dureroasă, un roman care îți zguduie sufletul. Este cea mai tristă poveste pe care am citit-o în ultima vreme, dar cu toate astea, mă bucur că am citit-o. Am învățat despre pierdere, despre tăcerea care are un rol extrem de important în viața noastră, despre puterea de a schimba totul, despre cum egoismul e mai puternic decât dragostea, chiar dacă e mai greu de acceptat. Destinul unor oameni poate suferi modificări majore doar cu ajutorul unei scrisori, depinde doar de noi să înțelegem mesajul înainte de a fi prea târziu. 

Прочитать
  • Ghid de descărcare!
  • Kathryn Huges - Scrisoare pentru doua iubiri .PDF

    Recomandat pentru o lectură plăcută: ➾



    Recenzii și comentarii!
    Comentează
    Introduceți codul de pe imagine:*
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив